אני זוכר את ספגטים מההתחלה, כשהם היו המסעדה האיטלקית הכי טובה בירושלים. מקום עם חצר כיפית ואוכל טעים, אך לדאבוני בסופו של דבר המסעדה הלכה בדרכה של ארומה והפכה למיני תאגיד שהדגש בו הוא יותר על הרווחים ופחות על האיכות. מה לעשות שהטרנד הזה לא מקובל על הייטקיסטים רעבים. מי שעוקב כבר קרא שהרומן שלנו עם ספגטים בעבר היה רצוף אכזבות. אז מה בעצם הבעיה פה?
אז ככה... דבר ראשון אנחנו מצויידים בחמישה בוגרי תואר ראשון במדעי המחשב בעלי יכולות לוגיות מתקדמות ואחרי ארבע פעמים אף אחד מאיתנו עוד לא הבין איך בדיוק עובדת העיסקית. השלט בחוץ מכריז על 39 ש"ח, בפנים הדברים מסתבכים. האנטיפסטי כלול רק בחלק מהמנות כמנה ראשונה ובשאר הוא בא בתוספת של 12 ש"ח (!). בחלק מהמנות השתייה כלולה ובשאר רק מים מהברז. מבולבלים? גם אנחנו!
חלק מהעיסקית נסגרות על 40 ש"ח וחלק על 60 והתחושה היא בעיקר שמנסים להשחיל אותך.
דבר שני, אוי לה לקמצנות באוכל. גם בראשונות (ככתוב בתורת העיסקיות: סלט חסה ועגבניות לא יכיל שני חצאים של עגבניית שרי בודדה, עגבניות זה ברבים) וגם בעיקריות המנות קטנות והרוטב בקמצנות. ממש ביזיון ולא שווה את הכסף של המנה.
הכי גרוע, הטעם, ממש על הפנים וכמו שערן תמיד אומר, איכות זו לא מילה גסה. אם אתם לוקחים את אותו סכום כמו פסטה מיה והטעם שלכם הרבה פחות טוב, למה שההייטקיסט הרעב יבוא אליכם דווקא?
לסיום אגיד שנראה שממש לא אכפת לאף אחד במסעדה. מקסימום סניף אחד נסגר, אחר נפתח. זה שהמקום כבר מזמן לא מצדיק את הקיום שלו לא מפריע לאף אחד. פויה על הקמצנות, איכסה על האוכל. חרם בריבוע.
היינו פזיזים שהסרנו את החרם... החרם חזר ובגדול!
השבמחקולקוראנו בלועזית: !Banned For Life