פעם ראשונה שאני מגיע לקיוטו לעסקית. בדר"כ השמועות על מחירים גבוהים הרחיקו אותנו מלהתקרב למקום. אחרי כל כך הרבה שנים באזור הרצליה פיתוח, סוף סוף נכנסו לצהריים במקום. השעה כמעט אחת בצהריים, בעוד בשאר המסעדות אנשים כבר ממתינים 30 דקות בתור, קיוטו ריק ברובו. גם עד סוף הארוחה לא הגיע המקום לקיבולת ובשיא הארוחה פחות מחצי מקומות הישיבה היו מאוכלסים.
התפריט בהחלט יקר, כנראה שהדבר הראשון ששמים לב אליו הם המחירים, שמתחילים ב-50 ש"ח לעסקית ומגוון עסקיות שמגיע עד ל-90 ש"ח. השמועה על מסעדה עם מחירים יקרים מתגלה כאמת כואבת. כבר באנו אז נאכל משהו, אולי זה באמת יהיה שווה את ההפרש משאר מסעדות האזור.
כבר בשלב ההזמנה מורגש שאם באת בשביל העסקית של 50 ש"ח אתה עלוב. המלצרית ממליצה לא לקחת מנות מהתפריט אלא לשדרג ישר לעסקית של 70 ש"ח. איזו המלצה חמה. למרות ההמלצה התעקשתי לקחת משהו מתפריט 50 ש"ח - נודלס סצ'ואן עם עוף. למרות שרשום בראש התפריט שעסקיות מגיעות עם מנת פתיח ומנה ראשונה, אנשי העסקית ב-50 ש"ח מנודים מהדיל ומקבלים אך ורק מנה ראשונה ממבחר קטן. אגב, אפשר לשכוח משתייה בעסקית, לא משנה כמה תשלמו, שתייה בתוספת מחיר. תושבי השולחן הזה מסתדרים טוב מאד עם מים (מגיעים חינם!).
מנה ראשונה הוזמן סושי, בכל זאת אמור להיות גאוות המקום. הסושי לא אכזב אפילו שהיה במינון קטן. אחרים שהזמינו עסקיות יקרות יותר - 80 ש"ח, התחילו לקבל את מנות הפתיחה והמנות הראשונות. ההרגשה היתה כמו לטוס במחלקת תיירים כשאתה יכול להציץ למחלקת עסקים... רק חיכיתי שיסגרו עלינו את הוילון בשולחן. בכלל הנושא של מלצריות עם האף בעננים תמיד משעשע... אולי שכחת שאני הלקוח?!
המנה העיקרית - נודלס סצ'ואן - לא היתה מוצלחת (הייתי צריך להקשיב למלצרית ולהזמין משהו ב-70 ש"ח). בשביל נודלס מוצלח יש מספיק מקומות אחרים בהרצליה ובמחירים סבירים יותר. אלו שהזמינו קומבינציות סושי היו מרוצים ביותר. איכות האוכל וטריות הדגים בהחלט נראים אבל בכל זאת המחיר נשמע לא הגיוני לעסקית צהריים.
לחזור? לא לחזור? הייתי מעדיף להמנע מהמקום בצהריים, אולי בשביל סושי ערב.
התפריט בהחלט יקר, כנראה שהדבר הראשון ששמים לב אליו הם המחירים, שמתחילים ב-50 ש"ח לעסקית ומגוון עסקיות שמגיע עד ל-90 ש"ח. השמועה על מסעדה עם מחירים יקרים מתגלה כאמת כואבת. כבר באנו אז נאכל משהו, אולי זה באמת יהיה שווה את ההפרש משאר מסעדות האזור.
כבר בשלב ההזמנה מורגש שאם באת בשביל העסקית של 50 ש"ח אתה עלוב. המלצרית ממליצה לא לקחת מנות מהתפריט אלא לשדרג ישר לעסקית של 70 ש"ח. איזו המלצה חמה. למרות ההמלצה התעקשתי לקחת משהו מתפריט 50 ש"ח - נודלס סצ'ואן עם עוף. למרות שרשום בראש התפריט שעסקיות מגיעות עם מנת פתיח ומנה ראשונה, אנשי העסקית ב-50 ש"ח מנודים מהדיל ומקבלים אך ורק מנה ראשונה ממבחר קטן. אגב, אפשר לשכוח משתייה בעסקית, לא משנה כמה תשלמו, שתייה בתוספת מחיר. תושבי השולחן הזה מסתדרים טוב מאד עם מים (מגיעים חינם!).
מנה ראשונה הוזמן סושי, בכל זאת אמור להיות גאוות המקום. הסושי לא אכזב אפילו שהיה במינון קטן. אחרים שהזמינו עסקיות יקרות יותר - 80 ש"ח, התחילו לקבל את מנות הפתיחה והמנות הראשונות. ההרגשה היתה כמו לטוס במחלקת תיירים כשאתה יכול להציץ למחלקת עסקים... רק חיכיתי שיסגרו עלינו את הוילון בשולחן. בכלל הנושא של מלצריות עם האף בעננים תמיד משעשע... אולי שכחת שאני הלקוח?!
המנה העיקרית - נודלס סצ'ואן - לא היתה מוצלחת (הייתי צריך להקשיב למלצרית ולהזמין משהו ב-70 ש"ח). בשביל נודלס מוצלח יש מספיק מקומות אחרים בהרצליה ובמחירים סבירים יותר. אלו שהזמינו קומבינציות סושי היו מרוצים ביותר. איכות האוכל וטריות הדגים בהחלט נראים אבל בכל זאת המחיר נשמע לא הגיוני לעסקית צהריים.
לחזור? לא לחזור? הייתי מעדיף להמנע מהמקום בצהריים, אולי בשביל סושי ערב.
איך קיוטו הפכה לבחירה הראשונה שלי במשלוחים?
השבמחקנניח שאתה רוצה להזמין משהו עם עם ניחוח אסיאתי באיזור הרצליה, יש לך 3 ברירות עיקריות: ג'ירף, זוזוברה וקיוטו. על הג'ירף צריך לחשוב שעה וחצי מראש, אחרת אוכלים אחרי 3. בזוזוברה המצב טוב יותר אבל בכל מקרה אתה תצא עם קערת נודלס ב50 שקלים.
תמורת עשרה שקלים נוספים אתה מקבל בקיוטו למנה ראשונה את הסושי הכי טוב בהרצליה, מוקפץ איכותי ועוד מנות שאין מה לעשות איתן כי זה יותר מדי אוכל. קולה יש במקרר במשרד ולא צריך להשאיר טיפ.
ותמיד אוכלים שם יפנים אמיתיים. אני תוהה אם הם חלק מהעיצוב של המקום.